Oud papier en karton recycling

Van den Hende Recycling b.v. is meer dan 35 jaar actief in het inzamelen, sorteren en verhandelen van alle gangbare soorten papier. Het gaat hier om huishoudelijk oud papier dat wordt ingezameld met pers- of kraakwagens en verschillende soorten containers.

De inzameling van oud papier gebeurt in nauwe samenwerking met gemeenten, verenigingen, instellingen en scholen uit veelal de drie Noordelijke provincies. Het overleg tussen de inzamelaar en Van den Hende Recycling b.v. over de manier van inzameling is zeer intensief. Het inzamelen wordt zo veel mogelijk op de wensen van de klanten aangepast.
Bij de bedrijven waar, op contractbasis, rolcontainers door Van den Hende Recycling b.v. zijn geplaatst wordt volgens een van te voren vastgestelde route het oud papier en karton ingezameld. Bij de bedrijven waar een perscontainer is geplaatst wordt deze op afroep geruild.

Recycling voor papierfabrieken
Op het bedrijfsterrein in Nieuwe Pekela wordt het papier gewogen, gesorteerd en gebaald voor het transport naar de papierfabrieken. In de fabrieken wordt oud papier en karton ingezet als grondstof voor nieuwe producten. Hierbij is een bijna 100% recycling gegarandeerd.